Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Για τους εργαζόμενους σε ανακύκλωση και καθαριότητα


Τα τελευταία χρόνια όλοι μας έχουμε δει να τριγυρνούν στους δρόμους αλλοδαποί με τα καροτσάκια των σούπερ μάρκετ ψάχνοντας για μέταλλα και γενικότερα για ανακυκλώσιμα υλικά .
Στο στόχαστρο βρίσκονται από τενεκεδάκια, μπουκάλια μέχρι μεγάλα φρεάτια, ράγες τρένων και μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Πίσω από το φαινόμενο βρίσκονται...

 οι μάντρες και γενικότερα τα "σκραπ". Η καύση του χαλκού είναι τοξική για το περιβάλλον όμως τα πολιτικά κόμματα παρά τις όποιες οικολογικές κορώνες τους δεν λένε λέξη γιατί οι κυνηγοί μετάλλων είναι αλλοδαποί.

Η ΔΕΗ ανακοίνωσε πως θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με εταιρίες security λόγω των κλοπών καλωδίων και μετασχηματιστών ενώ λογικά θα αναγκαστεί να καταφύγει σε αυτήν την λύση και ο ΟΣΕ λόγω των τεραστίων ζημιών (ειδικά στην Πελοπόννησο). Στους δήμους συχνά γίνονται καταγγελίες για φρεάτια που έχουν ξηλωθεί και είναι παγίδες για πεζούς και οχήματα.

Δεν είναι όμως μόνο η δημιουργία παραβάσεων ή κινδύνων από την δράση της "μαφίας του χαλκού". Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα έρθει για τους εργαζόμενους στους τομείς καθαριότητας. Τα οχήματα της ανακύκλωσης δεν βρίσκουν πλέον στους κάδους τα ανακυκλώσιμα υλικά και δεν γεμίζουν. Κάθε δήμος πρέπει να μαζεύει αρκετούς τόνους κάτι το οποίο είναι πλέον αδύνατο.

Το αποτέλεσμα θα είναι οι εργαζόμενοι να μην είναι απαραίτητοι γιατί απλά θα φροντίζουν άλλοι, παράνομοι, ανασφάλιστοι, χωρίς σύμβαση να συλλέγουν τα ανακυκλώσιμα.
Θυμίζουμε πως σε απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ χρησιμοποιήθηκαν για την συλλογή των απορριμμάτων παράνομοι αλλοδαποί πάντα με την προστασία της αστυνομίας. Το καθεστώς έδειξε τις προθέσεις του όσον αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις που στοχεύει αλλά και το εργατικό δυναμικό που επιθυμεί.

Όταν δεν βρήκε Έλληνες απεργοσπάστες πρόθυμους χρησιμοποίησε τον εφεδρικό στρατό εργατών που αντλεί από όσους μπαίνουν στην χώρα. Οι Έλληνες εργαζόμενοι στους τομείς της καθαριότητας θα πρέπει λοιπόν να πολεμήσουν για να μην οδηγηθούν στην ανεργία και την εξαθλίωση που ετοιμάζουν οι δυνάστες του τόπου.

Θα πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τα σωματεία που υπάρχουν (τα περισσότερα είναι απλά σωματεία-σφραγίδες χωρίς κόσμο) και σε όσα η συνδικαλιστική ηγεσία είναι ελεγχόμενη να την κάνουν πέρα ! Θα πρέπει να οργανώσουν περιφρούρηση για την απεργία τους, ζητώντας ξεκάθαρα από τα κόμματα να τους υποστηρίξουν και να πάρουν θέση ενάντια στους απεργοσπάστες όποιοι κι αν είναι αυτοί.

Πρέπει τέλος να απαιτήσουν να εφαρμόζεται ο νόμος ώστε να μην υπάρχουν ούτε παράνομες μάντρες, ούτε κυνηγοί μετάλλων. Η συλλογή απορριμμάτων να γίνεται μόνο από τα οχήματα των δήμων.

Το τυραννικό καθεστώς φυσικά θα συκοφαντήσει τον αγώνα και θα μιλήσει για "συντεχνιακά προνόμια" και για "απεργούς που δημιουργούν υγειονομικές βόμβες". Ασχέτως αν για την μόλυνση από την καύση του χαλκού δεν λένε τίποτα ενώ και αυτά τα "συντεχνιακά προνόμια" είναι μισθοί πετσοκομμένοι.

Τα ψέματα τους δεν πείθουν ούτε τον πιο μνημονιακό οπαδό τους.
Η απάντηση των εργαζόμενων στην καθαριότητα έρχεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καθένας μπορεί να σχολιάζει ελεύθερα. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.